OŠ Antun Nemčić Gostovinski i Srednja škola Koprivnica pobjednici 17. Natjecanja mladih Crvenog križa Koprivnica

U ožujku akcije dobrovoljnog darivanja krvi provode se od 12.do 16. ožujka 2018.
09/03/2018
U Robnom centru KTC prikupljeno 85 kilograma raznih namirnica
12/03/2018

KOPRIVNICA – U Osnovnoj školi Đuro Ester Koprivnica u subotu 10. ožujka 2018. godine održano je 17. Natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Natjecalo se ukupno 9 ekipa, od toga 7 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži.

Natjecanje je otvorila potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Ljiljana Šajatović Ivanković koja je natjecateljima poželjela puno uspjeha u natjecanju, a željama se pridružile i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno- socijalne djelatnosti Koprivničko križevačke županije Željka Koluder Vlahinja, te u ime domaćina natjecanja ravnateljica osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice u sastavu Klara Seleš, Paola Petran, Sanela Klebić, Karlo Smiljan, Vita Samaržija i Lana Atolić, a pod stručnim vodstvom mentora Gorana Višaka.

U kategoriji mladeži pobijedila je Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom u sastavu Gabrijela Vojvodić, Nikola Kranjec, Ivan Bečeić, Lucija Glavina, Andrej Lilek i Paula Puhač.

Ukupan poredak u kategoriji podmlatka:

  1. OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, mentor Goran Višak
  2. OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, mentorica Marija Harambaša
  3. OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
  4. PŠ Josipa Generalića Hlebine, OŠ Fran Koncelak Drnje, mentorica Marija Zlatar
  5. OŠ Đuro Ester Koprivnica, mentor Miroslav Kanisek
  6. OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
  7. OŠ Gola, mentorica Kristina Bukvić

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:

  1. Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
  2. Obrtnička škola Koprivnica, mentorica Sandra Stubičar

Natjecanje GD CK Koprivnica uspješno je provedeno zahvaljujući domaćinu Osnovnoj školi Đuro Ester iz Koprivnice te brojnim volonterima koji su, kao i dosadašnjih godina pomagali u organizaciji. Sveukupno na natjecanju je bilo više od 100 sudionika.

Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 14. travnja 2018. godine u Bjelovarsko bilogorskoj županiji.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content