Oko 180 kg raznih prehrambenih proizvoda prikupljeno je ove subote u KTC-u

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi provode se od 10. do 14. rujna 2018.
07/09/2018
Svjetski dan prve pomoći obilježili smo u shopping centru SUPERNOVA
10/09/2018

 

KOPRIVNICA – U Robnom centru KTC u Koprivnici provedena je 16. po redu akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’.

Akcija je održana 8. rujna 2018. godine uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, koji su na ulazu u trgovinu dijelili letke s popisom namirnica koje se mogu donirati. Prikupljeno je oko 180 kilograma prehrambenih proizvoda i 38 komada raznih higijenskih potrepština.

Naši sugrađani su kao i svaki put do sada velikodušno podržali akciju te donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu i ostale namirnice koje će biti podijeljene građanima slabijeg imovinskog stanja.

Još jednom zahvaljujemo svima na donacijama čime su omogućili da pomognemo najpotrebitijima. Ovim putem pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Projekt ‘Volimo volontiranje’ u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’.

Osim akcija prikupljanja donacija do sada je, također u sklopu projekta, održano i 20 akcija podjela paketa korisnicima te je od sredine veljače 2018. godine do danas podijeljeno 180 paketa korisnicima koji prema  Sporazumu o kriterijima za dodjelu paketa potpisanog između Grada Koprivnice i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ostvaruju pravo na pakete. Pravo na pakete u sklopu projekta Volimo volontiranje ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content