Održane radionice za izradu programa u sklopu projekta ‘Volonter penzioner’

Održana prva edukacija u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’
19/02/2021
Na akcijama u veljači dobrovoljni darivatelji krvi dali su 456 doza krvi!
19/02/2021

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održane su radionice za izradu programa u Svetom Martinu na Muri 17. i 18. veljače 2021. Na radionicama za izradu programa sudjelovali su djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji rade na provedbi projekta ‘Volonter penzioner’ i predstavnici projektnih partnera iz Grada Koprivnice i Društva žena ‘Kamengrad’ iz Starigrada. Uz njih je bilo i nekoliko umirovljenika koji su se već uključili u neke od aktivnosti u projektu ‘Volonter penzioner’ te su na radionicama podijelili svoja dosadašnja iskustva. Prvoga dana održane su radionice za izradu programa informatičkih i zdravstvenih aktivnosti, a drugoga dana za programe kulturno-umjetničkih aktivnosti. Ovom prilikom ukratko su predstavljene aktivnosti koje se već provode u projektu ‘Volonter penzioner’ i one koje će tek započeti.

Radionice za izradu programa održane su s ciljem definiranja programa prema kojima će se provoditi aktivnosti u projektu, pogotovo nakon što će se osnovati Klub za umirovljenike. U Klubu za umirovljenike, u koji se mogu uključiti svi zainteresirani umirovljenici, a koji će biti uspostavljen u posebno opremljenom prostoru održavat će veliki broj aktivnosti. Neke od tih aktivnosti su informatičke i zdravstvene radionice. Izrađena dva programa za radionice u kojima će se ostvariti međugeneracijska suradnja. Informatičke i zdravstvene radionice provodit će se na način da će mladi uz mentore informatičke i medicinske struke svoja znanja i vještine prenositi umirovljenicima uključenima u projekt ‘Volonter penzioner’.

Kulturne i umjetničke aktivnosti podrazumijevaju održavanje kreativnih radionica na kojima će se umirovljenici upoznati s likovnim tehnikama, razvijati svoje vještine i upoznavati se s umjetnošću tijekom posjeta različitim izložbama u galerijskim i muzejskim ustanovama. Dogovoreno je da će umirovljenici, koji će biti uključeni u Klub umirovljenika, posjetiti neke od najpoznatijih kulturno-umjetničkih manifestacija i mjesta koja su bogata povijesnom i kulturnom baštinom sukladno željama umirovljenika. Organizirat će se posjeti nekima od atraktivnih muzeja i tradicionalna hodočasnička mjesta. Sve kulturno-umjetničke aktivnosti organiziraju se s ciljem poticanja aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’ da se jave na broj 048/642-193. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content