ODRŽANA SKUPŠTINA OPĆINSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA DRNJE

Uskršnja akcija Šunka za poslije
27/03/2015
Održana edukacija „Uloga volontera u pružanju socijalnih usluga“
01/04/2015

Redovna Skupština Općinskog društva Crvenog križa Drnje održana je u subotu 27. ožujka 2015. godine. Skupštini se odazvalo četrdesetak članova Crvenog križa i gostiju.
Na dnevnom redu bila su izvješća za 2013 i 2014. godinu, a rezultate rada prezentirala je predsjednica Društva Štefica Petrović. Pobrojala je rezultate akcija Solidarnosti na djelu, pomoći koje su pružene osobama slabijeg imovnog stanja kroz raspodjelu paketa hrane, akcije dobrovoljnog davanja krvi, ali i broj doza koje su davatelji krvi iz Drnja dali na organiziranim akcijama, kako u Drnju tako i u drugim sredinama, gdje je su dali 231 dozu krvi.
Stanovnici Općine Drnje dali su svoj doprinos i poplavljenim područjima u istočnoj Slavoniji u 2014. godini, da bi u istoj godini i sami bili poplavljeni, a posebice romsko naselje Autoput, čiji su stanovnici bili smješteni u dvorani osnovne škole.
Programom rada za 2015. godinu previđene su akcije dobrovoljnog davanja krvi, Solidarnosti, pomoći osobama u socijalnoj potrebi, suradnja sa podmlatkom osnovne škole, suradnja s drugim udrugama u općini i uključivanje u sve akcije Hrvatskog Crvenog križa.
Skupštini su se odazvali predstavnici udruga s područja Općine Drnje, ravnatelj OŠ „F. Koncelak“ Drnje Ivan Pikivača, zamjenica načelnika Općine Drnje Ana Fonjak i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.
Skup su pozdravili ravnatelj škole g. Pikivača, zamjenica načelnika Ana Fonjak te ravnateljica Adela Sočev, koja je istakla rezultate u dobrovoljnom davanju krvi u 2014. godini, kada je prikupljeno 5714 doza krvi i na 2. smo mjestu u Republici Hrvatskoj. Ravnateljica je pohvalila rad Društva u proteklom razdoblju, tim više što su i sami bili poplavljeni.
Dobrovoljnim davaocima krvi podijeljena su priznanja za jubilarni broj davanja krvi u 2013. i 2014. godini:
Za 10 davanja krvi žene: Nada Kolesar, Jožica Mikulec, Mirjana Šaban, za 5 davanja: Ana Fonjak, Nada Kolesar, Blaženka Kraljić, Ivana Kuzmić, Jožica Mikulec, Mirjana Šaban, Katarina Tomašić, Marcela Zetović, za prvo davanje: Karmela Blažičko, Roberta Erak, Biserka Kovačić, Ivana Lakuš, Ana Šestak, Marta Šimunić, Petra Širić, Ljiljana Vuljak, Marcela Zetović
Muški za 40 davanja: Željko Kašić, Siniša Kovač (30, 20 10), za 30 davanja: Ivo Ilić, Saša Kovačević, Damir Krasić (20,10), Igor Lovrek, Dražen Stančir, za 20 davanja: Silvio Bači, Dario Betlehem, Dejan Miličević, za 10 davanja: Igor Balent, Josip Dombaj, Žarko Matić, Zoran Zlatar, za prvo davanje Dejan Alduk, Goran Antolić, Dražen Kuzmić, Tomislav Mraz, Danijel Pajan, Domagoj Rašan, Patricio Štimac.
Drnje 3 - Web

Drnje 2 - Web

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content