Održana Skupština Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Božidar Žufika iz Molvi novi u Klubu 100
13/12/2016
U Kauflandu prikupljeno 140 kilograma namirnica za Socijalnu samoposlugu
14/12/2016

KOPRIVNICA – DRUŠTVO Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održalo je redovnu Skupštinu na kojoj su usvojeni rebalans proračuna za 2016. godinu te doneseni Financijski plan i Plan rada za 2017. godinu.

Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković zahvalila je svim volonterima na provođenju ovogodišnjih aktivnosti i uputila čestitke u prigodi nadolazećih blagdana.

Iznoseći Program rada za 2017. godinu, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev istaknula je kako će županijsko društvo biti tehnička potpora gradskim društvima Koprivnica, Križevci i Đurđevac u provođenju projekta FEAD, kroz koji su osigurani paketi s hranom i higijenom za više tisuća korisnika zajamčene minimalne naknade na području cijele županije. Nastavit će se rad s mladima u školama, edukacijama iz prve pomoći i realističnog prikaza ozljeda, a nabavit će se i kompleti lutki za vježbanje pružanja prve pomoći. S obzirom da je Koprivničko-križevačka županija već nekoliko godina za redom prva u dobrovoljnom davalaštvu krvi, veliki dio aktivnosti bit će posvećen upravo dobrovoljnim darivateljima i to kroz obilježavanje 14. lipnja Svjetskog dana darivatelja krvi, 25. listopada Međunarodnog dana darivatelja krvi, a podupirat će se i rad Kluba 100 koji okuplja više od 70 darivatelja krvi sa 100 i više davanja.

Nastavit će se s treningom i edukacijom članova Županijskog interventnog tima, a dio članova pred završetkom je edukacije za trenere pa će biti na raspolaganju svim društvima za osposobljavanje timova za sudjelovanje u izvanrednim situacijama. Sljedeće godine, do 15. veljače, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održat će izbornu skupštinu. Za narednu godinu donesen je Financijski plan u iznosu od 250.000 kuna, a sredstva za rad, temeljem Zakona o Hrvatskom Crvenom križu, osiguravaju se iz Proračuna Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici Skupštine bila je Željka Koluder Vlahinja, pročelnica upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije koja je pohvalila rad DCK Koprivničko-križevačke županije.

– Podržavam vaš rad i moram reći da smo mi u Županiji izuzetno zadovoljni s dosadašnjim radom Županijskog društva Crvenog križa i tu smo da budemo potpora, vama i vašim aktivnostima i svemu onome što Županijsko društvo radi, ali prije svega sa svim gradskim društvima. Poznato je da Županijsko društvo uvijek radi u suradnji s nekim ili sa svim gradskim društvima Crvenog križa. Naglašavam da smo mi zadovoljni uistinu svim aktivnostima, da ste vi svi zajedno prepoznati kao jako vrijedni i marljivi, prije svega volonteri naravno koji nesebično dijelite svoje vrijeme kako bi pomagali drugima. Ali naravno da su prepoznate one humanitarne i socijalne aktivnosti koje Društvo i Crveni križ općenito provodi, kojima pomažete onim najpotrebitijima u zajednici. Naravno, da je prepoznata i ova vaša zdravstvena djelatnost. Posebno darivanje krvi i širenje mreže dobrovoljnih darivatelja krvi, ali ja bih rekla i edukativna o kojoj ste govorili, a to je upravo rad s mladima i za mlade i širenje tog osjećaja za volonterstvo u zajednici upravo među mladima. Mislim da svi zajedno radite izvanredno dobar posao, hvala vam na tome. Puno toga zapravo leži na vama, a zapravo kroz rad Crvenog križa svi zajedno postajemo humanije i bolje društvo i zajednica. Hvala vam na svemu i Županija je ovdje da vam uistinu pruži podršku maksimalno koliko je to moguće. Tako smo činili i tako ćemo činiti u budućnosti – rekla je pročelnica Željka Koluder Vlahinja.

zck-skupstina-12-12-2016-2zck-skupstina-12-12-2016

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content