Održana radionica Slučajni spasilac za odgojiteljice u dječjem vrtiću Tratinčica

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziramo od 11. do 15. veljače 2019.
08/02/2019
U shopping centru SUPERONOVA KOPRIVNICA akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
15/02/2019

KOPRIVNICA- Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ provelo je u utorak i srijedu 12. i 13. veljače 2019. radionicu Slučajni spasilac za 21 odgojiteljicu dječjeg vrtića Tratinčica u Koprivnici.

Na početku radionice ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek zahvalila je Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica na organiziranom tečaju, a ravnateljica GD CK Koprivnica Adela Sočev zahvalila je djelatnicima vrtića na odazivu i zanimanju za ovaj projekt.

Dr. Dražen Curman, licencirani predavač prve pomoći, upoznao je sve prisutne na radionici s osnovama prve pomoći, a njegovo izlaganje kao i praktični primjeri sa zanimanjem su praćeni.

Pružanje prve pomoći na mjestu nesreće, postupak s unesrećenom osobom na mjestu nesreće, pružanje prve pomoći kod gubitka svijesti, krvarenja, šok, ozljede, gušenje stranim tijelom, naglo nastale bolesti (srčani i moždani udar, pad šećera u krvi, napad astme, grčevi mišića),  bile su teme ovog zanimljivog tečaja. Poseban naglasak je bio kako prvu pomoć u tim situacijama pružiti djeci, a o tome su odgojiteljice najviše ispitivale dr. Curmana. Polaznice tečaja i same su sudjelovale u praktičnom dijelu, pa su se okušale u masaži srca, davanju umjetnog disanja i previjanju rana.

Sudeći po interesu, radionica je bila vrlo uspješna, a zajednički je zaključak da osnove prve pomoći nikad nije previše ponavljati, jer ponavljanje je majka mudrosti.

Projekt Slučajni spasilac provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog Crvenog križa u sklopu projekta Sigurnost na vodi, a u sklopu kojeg GD CK Koprivnica provodi radionice Kodovi sigurnosti na vodi, obilazak kupališta Šoderice i Drave te tečaj Junior spasilac koji će se ove godine provesti u travnju.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content