Održana prva radionica u sklopu projekta „Volimo volontiranje“

Volonteri proveli subotu na izletu u Sloveniji
02/10/2017
Učenici područne škole Vinica donirali namirnice za Socijalnu samoposlugu
05/10/2017

Koprivnica – U sklopu projekta „Volimo volontiranje“,  financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) Europske unije, kroz Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020, a kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije “Rad na dar”, Gradom Koprivnica te koprivničkim osnovnim školama Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić i Đuro Ester, započele su edukacije predviđene projektom.

Radionica je održana 04. listopada 2017. u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica s ciljem da zaposlenici i voditelji volontera u školama i ostali sudionici međusobno razmjene svoja iskustva i znanja o specifičnostima svake organizacije, kvalitetnije animiraju, okupljaju i zadrže volontere te provode njihove daljnje edukacije i usmjeravanja.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev je održala izlaganje o Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu, a Jasna Relja, predagoginja savjetnica u OŠ Đuro Ester o Školskim kurikulumima. Također predavanje je održala Snježana Jovanović Ćorić, viša savjetnica za socijalnu skrb u Gradu Koprivnica koja je predstavila Socijalni program Grada Koprivnice.

Svi sudionicu su bili upoznati i sa Zakonom o volonterstvu koji je predstavila Predsjednica Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“ Ruža Evačić.

Na radionici je bilo 19 zaposlenika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, voditelji volontera i predstavnici partnera u projektu.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

 

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content