Održana Početna konferencije Projekta „Socijalna košarica“

Najava početne konferencije projekta Socijalna košarica
27/01/2015
Podravski list 05. siječnja 2015. godine
30/01/2015

KOPRIVNICA – U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica je u srijedu 28. siječnja 2015. godine održana je početna konferencija projekta “Socijalna košarica“.
Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri na projektu su Grad Koprivnica i Udruga volontera Koprivničko – križevačke županije „Rad na dar“.
Projekt „Socijalna košarica“ je odobren u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda – u sklopu Strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, a s provedbom je započeo 29. prosinca 2014. godine kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta, a u ime partnerstva potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 446.240,26 kuna s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.
Trajanje projekta je ugovoreno na razdoblje od 14 mjeseci te će se u tom vremenu provoditi sljedeće aktivnosti: razrada modela dodjele socijalnih paketa potrebitim građanima, edukacije djelatnika, članova OCD (organizacija civilnog društva) i volontera za pružanje/podršku u provedbi socijalnih usluga, uspostava i stavljanje u funkciju mreže educiranih volontera za prikupljanje pomoć i aktivacija socijalne samoposluge. U sklopu projekta zaposlit će se koordinator volontera koji će 13 mjeseci raditi na uspostavi mreže volontera te organizaciji rada Socijalne samoposluge koja će biti uspostavljena u 6. mjesecu provedbe projekta te se nalazi u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
Cilj projekta je uspostava partnerskog sustava uz pomoć kojeg bi se pružale učinkovite socijalne usluge najsiromašnijim sugrađanima te im se osigurala pomoć u vidu hrane i higijenskih potrepština kroz otvaranje Socijalne samoposluge, ali i provedba edukacija za što veći broj djelatnika i volontera, a samim time jačanje kapaciteta svih partnera uključenih u projekt čime se otvara mogućnost i sposobnost za uvođenje i realizaciju novih socijalnih usluga.
Krajnji korisnici projekta su siromašni građani grada Koprivnice, što će objektivno biti utvrđeno uvidom u službene evidencije Grada Koprivnice i definiranjem konačnog modela i kriterija za dodjelu paketa našim sugrađanima u potrebi.
Na lokalnoj razini ovaj projekt je od velike važnosti jer se njime uvodi nova socijalna usluga namijenjena socijalno ugroženim članovima društva.

Konferenciji je prisustvovalo četrdesetak sudionika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, institucija i udruga.

Na početnoj konferenciji nazočili su Maja Antonić, savjetnica iz Ureda izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa, Anna-Maria Radić, voditeljica Službe za EU fondove i edukaciju Hrvatskog Crvenog križa, Predsjednik GD CK Križevci – dr. Franjo Husinec i ravnateljica Đurđica Trbus, ravnateljica GD CK Đurđevac – Marina Perica, Mišel Jakšić – zamjenik gradonačelnice, Željka Koluder Vlahinja – pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije, Kristina Cvitić – pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Melita Birčić – ravnateljica PORE – Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Jasmina Sinovec – ravnateljica Obrtničkog učilišta Pouka, Predstavnice Grada Koprivnice Iva Svirčić Borštnar, Narcisa Jembrek i Maja Balaško.

Projektne partnere predstavili su predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Dražen Sačer, zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednica Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“ Ružica Evačić. Oni su zahvalili svima koji su uložili svoje vrijeme i trud da bi projekt „Socijalna košarica“ saživio. Projekt je predstavila Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

Socijalna košarica 1 Socijalna košarica 2 Socijalna košarica 3

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content