Održana edukacija za volontere umirovljenike koji sudjeluju u projektu Volonter penzioner

Projektom ‘Mobilni tim Socijalne samoposluge’ pomažemo više od 300 obitelji u 11 općina
27/11/2020
Sandra Levak-Miklošić nova je predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Novigrad Podravski
30/11/2020

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održana je radionica pod nazivom „Osnovni stupanj edukacije volontera umirovljenika“. Edukacija je održana u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u petak, 27. studenoga 2020. godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka za zaštitu od širenja koronavirusa. Ova edukacija namijenjena je umirovljenicima koji volontiraju u različitim akcijama prikupljanja i podjele prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Na edukciji je sudjelovalo 13 umirovljenika koji su uključeni u projekt Volonter penzioner. O načelima Crvenog križa, načinima volontiranja i zakonskim odredbama o volonterstvu predavala je Antonija Habajec. Volonteri umirovljenici upoznati su s djelovanjem Crvenog križa i djelatnostima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te odredbama Zakona o volonterstvu. Upoznati su s pravima i obavezama volontera kao i s temeljnim načelima volontiranja što će umirovljenicima uključenima u projekt biti korisno tijekom sudjelovanja u aktivnostima. Sudionici edukacije dobili su informacije o odredbama koje sadrži Pravilnik o volontiranju i Etički kodeks volontera i na taj način su stekli nova znanja za volontiranje.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’ da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do informacija o aktivnostima koje se provode u projektu. Neki od umirovljenika već su se kao volonteri uključili u akcije prikupljanja i podjele hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu pa potičemo da se jave svi koji bi željeli kao volonteri pomoći našim sugrađanima koji su u potrebi. Dio umirovljenika sudjeluje u treninzima uz stručno vodstvo svakog tjedna u poslijepodnevnom terminu. U suradnji s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo organiziran je rad Savjetovališta za umirovljenike o zdravlju i zdravstvenim navikama pa sve pozivamo da nam se jave kako bismo ih uputili u Savjetovalište.

Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content