Održana edukacija povjerenika Službe traženja

OPG Pavunić iz Virja donirao 5 tona jabuka
28/11/2014
Slavica Čulić gostuje u Savjetovalištu za prevenciju prekomjerne tjelesne težine
02/12/2014

ORAHOVICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju za povjerenike Službe traženja s područja Koprivničko-križevačke županije. Edukacija je održana od 28. do 30. studenoga u Centru za edukaciju u Orahovici.

Povjerenicima Službe traženja edukaciju su održali Darija Zubović iz Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Slaven Kovačević iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Aleksandra Đerđ, stručna savjetnica u Općinskom sudu Koprivnica i Zoran Vinković, viši savjetnik u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Darija Zubović predavala je o  Povijesnom razvoju Službe traženja i pravnom temelju u međunarodnom i nacionalnom pravu te osnovnim zadaćama i poslovima Službe traženja u ratu i miru. Slaven Zubović iz GD CK Zagreba govorio je o vođenjima evidencija i popisa, stndardnim operativnim postupcima a proveo je i vježbu s polaznicima na koji način bi Povjerenici Službe traženja djelovali u situaciji katastrofe.

Aleksdandra Đerđ upoznala je polaznike sa Zakonom o HCK i Pravilnikom Službe traženja dok je Zoran Vinković govorio o pojavnosti kaznenih djela na područjima koja su zahvaćena događajima koji traže djelovanje Službe traženja.

Osposobljavanje je prošlo 38 članova s područja Koprivničko-križevačke županije

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content