Održana edukacija članova Kluba 100 i organizatora davalaštva krvi

U Super Konzumu prikupljeno oko 90 kilograma raznih namirnica za Socijalnu samoposlugu
05/09/2015
Održana Skupština Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije
09/09/2015

PAG – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, temeljem Programa rada za 2015. godinu te odluke Odbora, organiziralo je edukaciju organizatora davalaštva krvi, zajedno s članovima Kluba 100 koji okuplja darivatelje sa 100 i više davanja.
Edukacija je održana od 4. – 6. rujna 2015. godine na Pagu u Dječjem odmaralištu Grada Križevaca. Edukaciju je provela Božica Bortek iz Hrvatskog Crvenog križa, stručni suradnik u Odjelu za socijalne djelatnosti koja se bavi dobrovoljnim davalaštvom krvi.
Stjepan Lončar, predsjednik Kluba 100, zajedno s predsjednicom Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravkom Jaković i ravnateljicom Adelom Sočev predstavio je izdanje knjižice Kluba 100 koja je namijenjena popularizaciji darivanja krvi i animaciji novih darivatelja. Tisak knjižice Kluba 100 omogućili su Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i Hrvatski Crveni križ.
Božica Bortek iz Hrvatskog Crvenog križa darivateljima je govorila o davalaštvu u Hrvatskoj te značaju davalaštva za zdravstveni sustav u Hrvatskoj. Bilo je riječi o ulozi i značaju Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Također, osvrnula se na osnovna načela darivanja krvi te priznanja za jubilarni broj davanja krvi. Darivatelji su čuli i rezultate akcija prikupljanja dobrovoljnog darivanja za prošlu 2014. godinu te čuli podatak da Crveni križ organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi iz razloga što ima najviše organizacija u Hrvatskoj. Istaknuto je kako je sve manje darivatelja prema mjestu rada, a sve više prema mjestu stanovanja te da je još uvijek značajnije veći broj muških darivatelja nego ženskih.
Glavni izazovi za budućnost Hrvatskog Crvenog križa i svih društava Crvenog križa u davalaštvu krvi su povećati broj mladih darivatelja i žena darivatelja, zaključeno je na edukaciji.
Darivateljima i organizatorima davalaštva krvi iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca ravnateljice županijskog Crvenog križa i GD CK Koprivnica Adela Sočev i ravnateljica GD CK Križevci Đurđica Trbus iznijele su podatke o darivanju krvi za ovu godinu te ih upoznale s organiziranjem akcija darivanja krvi i drugim aktivnostima vezanima uz davalaštvo u Koprivničko-križevačkoj županiji. Stjepan Lončar, darivatelj s najviše davanja, 162, iznio je svoja iskustva s darivanjem krvi na staničnom separatoru.
Dubravka Jaković zahvalila je volonterima na predanom radu u organiziranju akcija dobrovoljnog darivanja krvi te posebno darivateljima koji humano i nesebično daruju krv za spašavanje života.
Najzlatniji darivatelji i volonteri ujedno su imali prilike razgledati Pag i obići znamenitosti ovog otočnog gradića. Bozica Bortek - web Dubravka Jaković - web Edukacija - web Edukacija 1 - web Edukacija 3 - web Edukacija 4 - web Stjepan Lončar - web

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content