Odličan odaziv na akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Tjedan Crvenog križa posvećen važnosti očuvanja mentalnog zdravlja
07/05/2021
Članovima ŽIT-a uručene zahvalnice za volontiranje na potresom razrušenim područjima
11/05/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ove godine u Tjednu Crvenog križa intenzivno prikuplja donacije za svoju Socijalnu samoposlugu. U prva tri dana akcija u trgovačkim centrima naši volonteri su prikupili čak pola tone hrane.

Već tradicionalno, u Tjednu Crvenog križa u Kauflandu se provodi akcija „Vaš dar za pravu stvar“. Tamo su postavljene košare u kojima kupci do nedjelje mogu ostaviti prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu, s tim da su od 9 do 13 sati u Kauflandu i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Od subote, 8. svibnja do ponedjeljka, 10. svibnja tamo je prikupljeno više od 400 kilograma hrane i 40-ak komada higijenskih potrepština.

Akcija prikupljanja donacija provedena je u ponedjeljak, 10 svibnja i u KTC-u. Volonteri su kupcima dijelili letke s popisom potrebnih artikala i preuzimali donacije za Socijalnu samoposlugu. Od 9 do 13 sati tamo je prikupljeno oko 100 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 20 komada higijenskih potrepština.

Hvala svima koji doprinose uspjehu ovih akcija, jer – na žalost – mnogo je onih kojima je potrebna pomoć. Gradsko društvo Crvenog križa nastavlja u trgovačkim centrima prikupljati prehrambene i higijenske proizvode za Socijalnu samoposlugu, a svoje donacije uvijek možete donijeti i u naše sjedište u Ulici braće Radić 7. Prikupljeni artikli bit će raspoređeni u pakete koji se potrebitima dijele u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno.

U prikupljanjima donacija sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content