Odličan odaziv građana: za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno 170 kg hrane

Održana Skupština Kluba mladih GDCK Koprivnica i Skupština mladih Hrvatskog Crvenog križa
29/03/2021
Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi 1. travnja 2021.
29/03/2021

KOPRIVNICA – U posljednjoj akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu prije Uskrsa, koju su volonteri Gradskog društva Crvenog križa proveli u ponedjeljak, 29. ožujka u Robnom centru KTC u Koprivnici, odaziv građana je bio odličan. Uoči blagdana, u četiri sata akcije prikupljeno je 170 kilograma hrane i 20 komada različitih higijenskih potrepština.

I ovaj put na ulazu u Robni centar KTC u Koprivnici umirovljenice uključene u projekt „Volonter-penzioner“ kupcima su dijelile letke s popisom proizvoda potrebnih u Socijalnoj samoposluzi te preuzimale donacije. Ostavljajući hranu volonterkama Crvenog križa mnogi su i ovaj put komentirali: „Bolje je da možemo nešto darovati, nego da moramo tražiti“.

Ako se niste stigli odazvati ovoj akciji, a imate mogućnosti i željeli bi pomoći potrebitim sugrađanima, donacije uvijek možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa u Ulici braće Radića 7.

Svima koji su sudjelovali u akcijama prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za Socijalnu samoposlugu ili će to učiniti, zahvaljujemo na velikodušnosti i darežljivosti.

U prikupljanju donacija te pakiranju i podjeli paketa potrebitima sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content