Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći u shopping centru SUPERNOVA

U KTC-u u Koprivnici održat će se 16. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
07/09/2018
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi provode se od 10. do 14. rujna 2018.
07/09/2018

KOPRIVNICA – Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovat će u subotu 8. rujna 2018. godine od 16 do 19 sati u zabavno-edukativnom programu “Škola može početi, imamo sve!”, koji će se održati u prostoru shopping centra SUPERNOVA KOPRIVNICA.

Sudjelovanjem na tom eventu GDCK Koprivnica obilježit će Svjetski dan prve pomoći uz edukaciju o pružanju prve pomoći te će djeci i njihovim roditeljima dijeliti nagrade za demonstraciju istih.

Svjetski dan prve pomoći održava se svake godine druge subote u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći široj javnosti. Vještine prve pomoći trebaju biti dostupne svima kao krucijalni humanitarni čin koji omogućuje ljudima da spase živote i pomažu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede. Društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca imaju važnu ulogu u organizaciji kvalitetne obuke za prvu pomoć diljem svijeta te na taj način grade i povećavaju sposobnost pojedinaca i zajednice da reagiraju u situacijama ozljeda ili bolesti kako bi smanjili ili stabilizirali ozbiljne ozljede i poboljšali šanse za preživljavanje unesrećene ili naglo oboljele osobe.

Na eventu će biti i predstavnici PU koprivničko-križevačke koji će uz djelatnike HAK Auto-kluba Koprivnica educirati djecu o sigurnom sudjelovanju u prometu uz zabavne poligone na koji će djeca moći demonstrirati kretanje u prometu te tako osvojiti nagrade.

Dođite u TC Supernovu, ugodno provedite subotnje popodne i naučite osnove prve pomoći jer nikad ne znate kad će te se naći u prilici da nekome spasite život.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content