Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći: osnovci (na)učili kako spasiti život

U Kauflandu prikupljamo prehrambene namirnice za Socijalnu samoposlugu
04/10/2021
Akcija ‘Solidarnost na djelu’ i ove godine u novo normalnim uvjetima
07/10/2021

KOPRIVNICA – U povodu Svjetskog dana prve pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i voditelji podmlatka u osnovnim školama tijekom rujna su organizirali niz predavanja i vježbi kako bi se podigla svijest o važnosti pravodobnog i pravilnog načina pružanja prve pomoći. Djeca i mladi bili su glavne ciljne skupine obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći u 2021. godini, a moto je glasio „Budi heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“.

Učenici viših razreda iz osam osnovnih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica na edukativan i zabavan način učili su o osnovama prve pomoći. U ove aktivnosti provedene tijekom rujna bilo je uključeno oko 300 učenika iz 16 razreda osnovnih škola Koprivnički Bregi, Sokolovac, Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, Antuna Nemčića Gostovinskog i Braće Radić u Koprivnici, Andrije Palmovića Rasinja, OŠ Gola i Područna škola Josipa Generalića Hlebine.

Kako izbjeći opasnosti u svakodnevnom životu te kako reagirati u trenutku ako do njih ipak dođe osnovci su učili kroz predavanja, vježbe, igre i kvizeve te izradu edukativnih plakata. Na vježbama pružanja prve pomoći savladali su osnovne položaje u koje obavezno stavljamo unesrećenu osobu do dolaska pomoći, čime se povećavaju šanse za preživljavanje ozlijeđenih.

Zaključak nakon provedenih aktivnosti je bio da svatko može spasiti život, bez obzira na dob, te učiniti svoju okolinu sigurnijom.

Provođenje akcija i obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći iznimno su važni, jer i ove godine su zbog covid pandemije izostale pripreme i natjecanja ekipa iz pružanja prve pomoći podmlatka i mladih u školama.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content