Nemčići donirali 363 kilograma hrane za Socijalnu samoposlugu

Solidarnost na djelu 2021.
25/10/2021
Koprivnički Crveni križ proslavio 140. rođendan i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi
26/10/2021

KOPRIVNICA – U povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” skupljali su donacije za Socijalnu samoposlugu koprivničkog Crvenog križa. U matičnoj školi u Koprivnici te područnim školama u Reki i Jagnjedovcu učenici su prikupili ukupno 363 kilograma različitih prehrambenih proizvoda, poput brašna, ulja, soli, šećera, tjestenina, riže, pudinga, praška za pecivo…

– Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu organizirali smo u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koji se obilježavaju u listopadu. Time smo željeli ukazati da se namirnice moraju dobro iskoristiti, a nikako ne smiju bacati, jer ih uvijek možemo darovati nekome tko ih nema. Pomagati potrebitima treba cijele godine, jer oni u Socijalnu samoposlugu ne dolaze samo uoči blagdana, nego svaki tjedan, objasnio je voditelj podmlatka Crvenog križa u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Goran Višak.

Prikupljanje donacija provele su volonterske skupine škole, a ti prehrambeni proizvodi uskoro će biti podijeljeni korisnicima Socijalne samoposluge u Koprivnici i potrebitima na području okolnih općina. Humanitarno djelovanje Nemčića u listopadu ovime nije završilo, još je u tijeku prikupljanje novčanih donacija za akciju “Solidarnost na djelu”.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content