Natjecanja i obilježba jubileja Gradskoga društva Crvenoga Križa

Predavanje u sklopu programa
22/03/2012

U srijedu je održana 15. sjednica Odbora Gradskoga društva Crvenoga Križa Koprivnica na kojoj su prihvaćeni izvještaji Nadzornog odbora i o izvršenju financijskoga plana za proteklu godinu.

U toj godini, naglašeno je, otežano se poslovalo i samo zahvaljujući domaćinskom trošenju financijski se ostalo u planiranim iznosima. Posebno je istaknuto da je u porastu broj dragovoljnih darivatelja krvi kao i broj kandidata za polaganje tečaja za vozače, koji moraju proći i obuku prve pomoći. Objašnjeno je i zašto nije provedena akcija prikupljanja darivane krvi u veljači (jer krvi ima dovoljno) te su dogovorene preliminarne pojedinosti glede skorašnjega natjecanja mladeži ovoga društva, što će biti održano u subotu 12. ožujka u prostorima COOR Podravsko sunce u Koprivnici. Osim toga Društvo će poraditi na uređenju skladišnoga prostora i iseljenju Obiteljskog centra iz prostorija ovoga društva.

Predsjednik Društva dr. Dražen Sačer izvijestio je o poduzetnim aktivnostima Odbora za obilježavanje 130. obljetnice postojanja Crvenog križa u Koprivnici i Podravini. Taj će jubilej biti svečano proslavljen u svibnju.

Pod sloganom „130 godina pomaganja” Odbor je pokrenuo projekt „Kutije dobrote” što će ga promovirati na skorašnjoj konferenciji za novinare. Poklon članstvu Gradskog društva u ovoj godini velikog jubileja biti će kazališna predstava u izvedbi Teatra Ludens.

Pokrovitelj svih događanja u povodu 130-te obljetnice bit će Grad Koprivnica, dok je glavni medijski pokrovitelj županijski tjednik Glas Podravine i Prigorja. (db)

Izvorni tekst: http://glaspodravine.hr/2011/02/24/natjecanja-i-obiljezba-jubileja-gradskoga-drustva-crvenoga-kriza/

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content