Nastavlja se edukacija za sadašnje i buduće članove GIT-a

Novčana donacija za kupnju prehrambenih proizvoda
24/11/2017
Održana Skupština Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave Koprivničko-križevačke u Koprivnici
24/11/2017

KOPRIVNICA-U sklopu plana edukacije za članove Gradskog interventnog tima (GIT) Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u utorak 28.studenog 2017.godine, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Braće Radić 7, s početkom u 18 sati održat će se predavanje pod nazivom „Krizne situacije i psihosocijalna podrška“.
Predavanje će održati dr. Davorka Gazdek koja je završila edukaciju Hrvatskog Crvenog križa o psihosocijalnoj podršci u kriznim situacijama.
Pozivamo i sve buduće članove GIT-a da se odazovu na ovo zanimljivo predavanje jer Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i dalje okuplja volontere koji su zainteresirani i žele biti članovi Crvenog križa ili interventnog tima! Ako ste stariji od 18 godina, volite pomagati onima kojima je potrebna pomoć, imate slobodnog vremena i željni ste novih znanja i aktivnosti, pozivamo Vas da se pridružite u naš Gradski interventni tim!
Svaki član usvaja osnovna znanja iz sljedećih područja
• Organizacija prihvata i smještaj stradalih
• Psihosocijalna pomoć i podrška stradalima
• Služba traženja – obnavljane obiteljskih veza
• Prva pomoć kao nadopuna stručnim medicinskim ekipama
• Prijem i raspodjela humanitarne pomoći
• Osiguranje pitke vode
Nakon osnovnog tečaja, članovi se, prema interesu, specijaliziraju iz nekog od područja: prve pomoći (napredna obuka), procjene situacije, poslova službe traženja, organizacije prihvata i smještaja ili osiguranja pitke vode i minimalnih higijenskih uvjeta.
Najbolji članovi interventnih timova pozivaju se na dodatne obuke za djelovanje u Nacionalnom interventnom timu ili međunarodnim misijama pomoći.
Prijave se primaju isključivo putem e-maila: hrvatski.crveni.kriz1@kc.t-com.hr
Dobro došli u obitelj Crvenog križa – javite se, budite naš član GIT-a Koprivnica!!

hck
hck

Odgovori

Skip to content