Na rujanskim akcijama prikupljeno 455 doza krvi, imamo i 4 nova jubilarca!

Tjedan borbe protiv tuberkuloze: iako je u RH dobra epidemiološka situacija, na tu zaraznu bolest treba stalno misliti
15/09/2023
Građani u Supernovoj za Socijalnu samoposlugu donirali 159 kg hrane i 36 higijenskih proizvoda
16/09/2023

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, od 11. do 15. rujna 2023. godine održavale su se akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Osim na gradskim akcijama u prostorijama koprivničkog Crvenog križa u Herešinskoj ulici 33, ekipe su bile na terenu, u Policijskog upravi koprivničko-križevačkoj te Koprivničkim Bregima i Novigradu Podravskom.

Početak akcija obilježili su jubilarci, jer su u prva dva dana u koprivničkom Crvenom križu čak četvorica darivatelja krv dala jubilarni, 100. put. To su Franjo Šafran iz Otočke, Damir Dombaj iz Đelekovca, Slavko Lončarić iz Herešina i Robert Šarec iz Drnja. Stotom darovanom dozom krvi ova se humana četvorka uključili u naš Klub 100 zlatnih darivatelja. Čestitamo!

Ukupno je u pet dana akcija DDK u rujnu prikupljeno 455 doza dragocjene tekućine. Uz našu četvoricu jubilaraca, izdvajamo i da su po prvi puta dragocjenu tekućinu dala 9 darivatelja krvi, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti.

 

Po danima, rezultati su sljedeći:

U ponedjeljak, 11. rujna akciji DDK u GDCK Koprivnica odazvalo se 110 darivatelja, od kojih je 99 moglo dati krv.

U utorak, 12. rujna u GDCK Koprivnica na akciju je došlo 129 darivatelja, krv je dalo 113 osoba.

U srijedu, 13. rujna na akciju u GDCK Koprivnica krv je došlo dati 130 darivatelja, od kojih je njih 113 to moglo učiniti.

U četvrtak, 14. rujna prijepodne u Policijskoj upravi KCKŽ na akciju su se odazvala 42 darivatelja, od koji je njih 39 dalo krv, dok su poslijepodne u GDCK Koprivnica darivanju pristupile 54 osobe, a krv ih je dalo 44.

U petak, 15. rujna u Koprivničkim Bregima prijepodne je krv dalo 27 darivatelja od 28 koliko ih je pristupilo akciji, dok je u Novigradu Podravskom poslijepodne prikupljeno 20 doza.

 

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su idući mjesec na rasporedu od 16. do 20. listopada.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content