Na međužupanijskom natjecanju sudjeluje šest ekipa iz naše županije

Održana uskrsna radionica za učenike volontere iz volonterskih grupa
03/04/2019
U sklopu projekta Sigurnost na vodi osposobljeno je 15 juniora spasilaca
05/04/2019

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, koje će se održati u subotu 6. travnja 2019. godine u Križevcima našu županiju predstavljat će šest ekipa, tri u kategoriji podmlatka i tri u kategoriji mladeži.

Na natjecanju sudjeluju u konkurenciji podmlatka Područna škola Josipa Generalića Hlebine OŠ Fran Koncelak Drnje, Osnovna škola Molve i Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke, Osnovna škola Rovišće i Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar. U konkurenciji mladih sudjelovat će ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije ‘dr. Ivana Kranjčeva’ iz Đurđevca i Gimnazija Ivana Zakmardija  Dijankovečkog iz Križevaca.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazat će svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu ekipe pokazati znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Najuspješnije ekipe steći će pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će biti održano 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content