Na konferenciji ‘Živjeti zdravo’ predstavljene aktivnosti koprivničkog Crvenog križa

Na akciji u listopadu dobrovoljni davatelji krvi dali su 448 doza krvi!
20/10/2017
Svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi
26/10/2017

KOPRIVNICA- Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, u suradnji s Gradom Koprivnicom i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, u ponedjeljak 23. listopada 2017. godine organizirao je 13. Konferenciju Nacionalnog programa „Živjeti zdravo”. Cilj konferencije bio je predstavljanje primjera dobre prakse promicanja zdravlja u Koprivničko-križevačkoj županiji kako bi se potaknulo osnaživanje postojećih i implementaciju novih aktivnosti i na taj način povezalo najvažnije dionike u promicanju zdravlja na županijskoj i nacionalnoj razini.Na početku konferencije prigodnim govorima obratili su se Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije koji je i otvorio konferenciju a o projektu te o njegovim ciljevima govorila je doc. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica projekta „Živjeti zdravo” iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U sklopu konferencije predstavljeni su primjeri dobre prakse u promicanju zdravlja i prevenciji bolesti koprivničkih osnovnih škola, vrtića, te udruga i ustanova te koprivničkog Crvenog križa. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev u svom izlaganju upoznala je nazočne sa zdrastvenim programina koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a to su dobrovoljno davalaštvo krvi, programi prve pomoći, zaštita i spašavanje na vodi, preventivne zdravstvene aktivnosti i drugo te istaknula pozitivna iskustva u provođenju tih programa.

U sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ u petak, 20. listopada 2017. godine dvije aktivnosti i to „Hodajmo do zdravlja“ i „Volonteri u parku“, na kojima su sudjelovali i naši volonteri, članovi podmlatka učenice osnovne škole “Braća Radić“ iz Koprivnice.

hck
hck

Odgovori

Skip to content