Na akciji u KTC- u prikupljeno 100 kg raznih prehrambenih proizvoda

Crveni križ predstavio svoje djelatnosti u povodu proslave Dana Grada
05/11/2018
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice dobrovoljnim darivateljima krvi uručene Medalje Grada Koprivnice
06/11/2018

KOPRIVNICA – U Robnom centru KTC u Koprivnici provedena je još jedna akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’.

Akcija je održana 5. studenog 2018. godine uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a prikupljeno je 100 kilograma prehrambenih proizvoda i 20 komada raznih higijenskih potrepština.

Naši sugrađani su i ovaj put podržali akciju te donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu i ostale namirnice koje će biti podijeljene građanima slabijeg imovinskog stanja.

Još jednom zahvaljujemo svima na donacijama čime su omogućili da pomognemo najpotrebitijima, a ovim putem pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Projekt ‘Volimo volontiranje’ u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’.

Osim akcija prikupljanja donacija do sada je, također u sklopu projekta, održano i 25 akcija podjela paketa korisnicima te je od sredine veljače 2018. godine do danas podijeljeno 255 paketa korisnicima koji prema  Sporazumu o kriterijima za dodjelu paketa potpisanog između Grada Koprivnice i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ostvaruju pravo na pakete. Pravo na pakete u sklopu projekta Volimo volontiranje ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content