Na akcijama u veljači prikupljeno 409 doza krvi

Za Socijalnu samoposlugu u Supernovoj prikupljeno 228 kg hrane i 44 higijenskih proizvoda
18/02/2023
Šetnja članova Kluba Volonter penzioner do nove zgrade koprivničkog Crvenog križa
23/02/2023

KOPRIVNICA – U akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, koje je tijekom pet dana u veljači 2023. godine provelo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, na koprivničkom području je prikupljeno ukupno 409 doza krvi.

Posljednja akcija u tom ciklusu održana je u ponedjeljak, 20. veljače u prostorijama GDCK Koprivnica. Odazvalo se 88, a krv su mogla dati 83 dobrovoljna darivatelja. Među njima je bilo dvoje darivatelja koji su krv dali po prvi puta.

Kad se tome pribroje akcije dobrovoljnog darivanja krvi provedene prošlog tjedna, u veljači se na naše akcije odazvale ukupno čak 487 osoba koje su željele učiniti to veliko humano i plemenito djelo. Dio ih je zbog zdravstvenih razloga morao biti odbijen. Uspješno je krv dalo 409 darivatelja, od čega su 309 doza dali muškarci i 100 doza žene. Po prvi puta svoju ruku spasa pružilo je 22 dobrovoljnih darivatelja krvi, zbog čega smo iznimno ponosni i sretni.

Čestitamo i zahvaljujemo svima na njihovoj humanosti!

Prema kalendaru DDK, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će akcije dobrovoljnog darivanja krvi idući mjesec organizirati u razdoblju od 13. do 17. ožujka.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content