Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u svibnju prikupljeno 440 doza krvi!

Ostvarili smo dugogodišnji san, otvorili smo Centar za pomoć u kući Koprivnica!
20/05/2023
Djelatnici GDCK Koprivnica sudjelovali su na drugom dijelu edukacije “Jačanje kapaciteta za vrijeme kriznih situacija”
31/05/2023

KOPRIVNICA – Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane su od 15. do 22. svibnja 2023. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, a prema kalendaru akcija za 2023. godinu. Prva tri dana održane su gradske akcije u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Četvrti dan akcije su održane u Novigradu Podravsku i Koprivničkim Bregima. U ponedjeljak, 22. 5. je održana posljednja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijskoj upravi KCKŽ.

Na akcijama u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica tijekom pet dana dobrovoljni darivatelji dali su 440 doza krvi, a 7 darivatelja pristupilo je darivanju po prvi puta.

Dobrovoljnom darivanju krvi pristupilo je sveukupno 476 darivatelja, 36 dobrovoljnih darivatelja nije moglo pristupiti procesu darivanja krvi iz drugih medicinskih razloga.

Na svibanjskoj akciji Stjepan Hunjet iz Koprivničkih Bregi 100-ti put dobrovoljno je darivao krv.  Čestitamo i želimo mu puno zdravlja te još puno spašenih života i sretan ulazak u Klub 100 najzlatnijih darivatelja krvi Koprivničko-križevačke županije.

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu u lipnju 2023. godine.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content