Mjerenjem tlaka i prikazom vježbe oživljavanja obilježili smo Svjetski dan prve pomoći

U Robnom centru KTC prikupljeno 105 kilograma hrane
22/09/2020
Koprivnički Crveni križ otvorio svoja vrata građanima i novim volonterima
24/09/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo je u utorak 22. rujna 2020.godine na koprivničkom Zrinskom trgu u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Održano je niz aktivnosti u kojima su sudjelovali mali vrtićarci koji su crtali bicikle, djelatnici PU koprivničko-križevačka, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa održali su info-točku „Sigurnost biciklista“. Putem info-točke građane su educirali o važnosti tehničke ispravnosti bicikala i pravilnog sudjelovanja biciklista u prometu s posebnim naglaskom na korištenje postojećih biciklističkih staza i traka i uključivanjem u promet. Također, građani su imali priliku registrirati svoje bicikle.

Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo je Svjetski dan prve pomoći i to promoviranjem svoje djelatnosti, dok su volonteri građanima mjerili tlak i šećer. Za najmlađe posjetitelje, posebno je bio atraktivan prikaz vježbe oživljavanja umjetnim disanjem i masažom srca koju su naši volonteri prezentirali na lutki za vježbanje postupaka oživljavanja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content