Koprivnički Crveni križ otvorio svoja vrata građanima i novim volonterima

Mjerenjem tlaka i prikazom vježbe oživljavanja obilježili smo Svjetski dan prve pomoći
23/09/2020
Članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ organizirali prikupljanje donacija odjeće i obuće
24/09/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u četvrtak 24. rujna 2020. godine provelo dvije manifestacije, Hrvatska volontira i Dani otvorenih vrata, te se na taj način pridružilo udrugama iz cijele Hrvatske koje su provodile različite aktivnosti u sklopu tih manifestacija.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je tom prigodom otvorilo svoja vrata građanima kako bi se oni što više upoznali s djelatnostima Crvenog križa i kako bi privuklo mlade volontere u svoje redove jer na mladima svijet ostaje.

Volonteri su korisnicima Socijalne samoposluge dijeli pakete s prehrambenim namirnicama iz projekta Hrvatskog Crvenog križa ‘ Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusom COVID -19 u Hrvatskoj’.

Kako bi uveličali obje manifestacije Gradsko društvo Crvenog Križa Koprivnica posjetile su  Melita Samoborec zamjenica gradonačelnika Koprivnice, Ana Mlinarić pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Dario Jembrek pročelnik Službe ureda gradonačelnika Koprivnice koje je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica upoznala s aktivnostima koje trenutno provodi koprivnički Crveni križ.

Hrvatska volontira kao i Dani otvorenih vrata udruga ispunili su svoje prvobitne ciljeve jer smo potaknuli mlade volontere na razmišljanje, a na kraju i na uključivanje u volonterske aktivnosti, građane smo upoznali s širokim spektrom djelatnosti koje provodi Crveni križ a potrebiti korisnici su dobili pakete s prehrambenim namirnicama koji će im olakšati tešku svakodnevnicu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content