Mali humanitarko i kroz virtualne učionice potiče učenike na humanitarno djelovanje

Projektom ‘Paketić spasa’ pomogli smo dodatno još 37 obitelji u tri općine
25/05/2020
Likovnim radovima učenici 4c razreda prikazali rad Crvenog križa
29/05/2020

KOPRIVNICA – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Sat odgoja za humanost nastavlja se provoditi kroz virtualne učionice.

Prilagodivši se na situaciju sa zatvorenim školama u Hrvatskoj, umjesto u razredima, Sat odgoja za humanost održan je u nekoliko škola na području Koprivničko-križevačke županije kroz virtualne učionice. Zahvaljujući dobroj suradnji sa školama i razrednicima s kojima je već bilo dogovoreno održavanje sata, učenicima je poslana prezentacija izrađena u sklopu projekta, kroz koju su naučili osnovne informacije o djelovanju Crvenog križa u Hrvatskoj i svijetu, o počecima  Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, načelima prema kojima pokret djeluje te o nekim važnim datumima u povijesti Crvenog križa.

Prezentaciju kroz virtualnu učionicu do sada je pogledalo ukupno 176 učenika petih razreda osnovnih škola Koprivnički Ivanec, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Ferdinandovac, Đurđevac, Fran Koncelak, Drnje i Vladimira Nazora, Križevci, a sve što su naučili mogli su ponoviti sudjelovanjem u on-line kvizovima koristeći pametne telefone ili tablete. On-line kvizovi osmišljeni su kao zamjena za radne listiće kako bi učenicima ponavljanje naučenog bilo što zanimljivije, što se pokazalo kao idealno rješenje prilikom održavanja nastave na daljinu.

Od početka školske godine 2019./2020. Sat odgoja za humanost održan je za ukupno 968 učenika u 54 razredna odjeljenja petih razreda na području Koprivničko-križevačke županije i to u osnovnim školama Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora i Ljudevita Modeca u Križevcima, Svetom Petru Orehovcu, Molvama, Novigradu Podravskom, Legradu, Rasinji, Đelekovcu, Hlebinama, Drnju, Kalinovcu, Koprivničkom Ivancu, Kloštru Podravskom, Podravskim Sesvetama, Ferdinandovcu i Đurđevcu.

Sat odgoja za humanost osmišljen je s ciljem informiranja učenika o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnom pomaganju i volontiranju te na koji način i što se sve može prikupljati kao humanitarna pomoć, a kako bi se učenike od malih nogu potaknulo na humanitarno pomaganje i aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škole Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.’

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.’

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content