Mali dijabetičari sudjelovali na obiteljskom kampu

Darivanja krvi od 12. do 16. lipnja – GDCK Koprivnica U NOVOJ ZGRADI, HEREŠINSKA ULICA 33
07/06/2023
Svjetski dan darivatelja krvi obilježen sportskim susretima u Cepidlaku
13/06/2023

U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije članovi Kluba dijabetičara Slatko srce sudjelovali su na 4. Obiteljskom kampu za djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje. Na ovom dvodnevnom kampu koji se održao od 9. do 10. lipnja 2023. godine u Stubičkim toplicama sudjelovalo je dvadeset i četvero članova koji su slobodno vrijeme provodili u bazenima s toplom vodom, saunama i ugodnom prostoru, a organizirane su i edukacije s temama vezanim za dijabetes.

Najznačajnija korist od ovakvog oblika druženja je razmjena iskustava, uspostava prisnijih i kvalitetnijih međuobiteljskih odnosa te pružanje podrške u svakodnevnoj borbi s dijabetesom. Tijekom kampa se raspravljalo o slučajevima diskriminacije kojima su djeca i mladi izloženi kako u školi tako i u svakodnevnom životu, raspravljalo se o suvremenim tehnologijama u reguliranju glukoze u krvi te su istaknute i negativne strane istih, ali je ukazano na značajni napredak u Hrvatskoj, a koji su pojedinci potaknuli.

Kroz rad Kluba potrebno je i dalje provoditi edukacije nastavnog osoblja u školama i vrtićima, edukacije članova obitelji i prijatelja, edukacije šire javnosti s ciljem osvješćivanja i ukazivanja na dijabetes te potrebu pravovremenog otkrića novooboljelih, ali i pravilne terapije nakon uspostave dijagnoze. Članovi kluba su izrazili želju da će se edukacije i druženja organizirati i u narednom razdoblju, odnosno tijekom jeseni, s početkom nove školske godine.

 

                                                    

Aktivnost su financirali Zaklada „Hrvatska za djecu“ i Društvo Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content