Kupačima na Šoderici i Dravi, uz letke, lopte, lepeze i kape, ukazali smo na sigurnost kupanja i zaštitu od vrućina

Na srpanjskoj akciji prikupili smo 540 doza dragocjene tekućine
22/07/2016
Adela Klen i Tijana Svržnjak vratile se s dvotjednog kampa u Austriji
26/07/2016

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Brojni volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obišli su kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada, popularnu Halasz csardu u subotu 23. srpnja. Kupače su upoznali s pravilima ponašanja na i uz vodu te su podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči sigurnost na vodi’. Najmlađim kupačima na oba kupališta podijelili smo lopte za igru u vodi. Usto, kupačima su podijeljene lepeze i kape Hrvatskog Crvenog križa koje su izrađene u sklopu Akcijskog plana za ublažavanje posljedica toplinskog udara 2016, pod vodstvom Ministarstva zdravlja.

U akciji na Šoderici sudjelovala je i Policijska uprava Koprivničko-križevačka, naš partner na projektu. Policijska službenica za nadzor i planiranje Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Tatjana Židov obišla je zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kupališta te je postavila plakate Policijske uprave na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače. Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Akciju Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi treću godinu za redom, a osim aktivnosti na kupalištima, na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Ujedno će se u jesenskim mjesecima drugu godinu za redom održati Tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi treću godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ iz sredstava boravišne pristojbe.

DRava 1 DRava Šoderica 2 Šoderica 3 Šoderica 4 Šoderica 5 Šoderica 6 Šoderica 7 Šoderica1

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content