Adela Klen i Tijana Svržnjak vratile se s dvotjednog kampa u Austriji

Kupačima na Šoderici i Dravi, uz letke, lopte, lepeze i kape, ukazali smo na sigurnost kupanja i zaštitu od vrućina
25/07/2016
Požar na Šoderici uništio imanje
10/08/2016

Naše članice Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Tijana Svržnjak i Adela Klen boravile su dva tjedna u Austriji u Langenloisu na dvotjednom kampu mladih koji je održan od 11. do 25. srpnja 2016. godine. Naše predstavnice jedine su iz Hrvatske koje je za sudjelovanje na kampu izabrao Hrvatski Crveni križ, a koji je i omogućio odlazak naših predstavnica u Austriju. Kamp u organizaciji mladih Austrijskog Crvenog križa organizira se već 61. godinu za redom. Na kampu sudjeluju mladi Crvenog križa iz cijelog Svijeta, a njima su naše predstavnice prezentirale našu zemlju, Hrvatski Crveni križ i Podravinu s brojnim materijalima koje su ponijele sa sobom. Adela Klen i Tijana Svržnjak imale su prilike obići i nekoliko mjesta u Austriji, glavni grad Beč, Mathausen i Linzu.

Cilj kampa bio je upoznati druge kulutre i sprijateljiti se s mladima iz drugih zemalja, a na kampu su imale mnogobrojne radionice o pokretu Crvenog križa i svim djelatnostima koje on obuhvaća. Adela i ijana svoje su nove prijatelje učile hrvatski jezik, govorile o kulturi i prezetirale hranu, a imale su prilike i kuhati. Za 50-ak sudionika Kampa pripremile su juhu od koprive kojom su njihovi novi prijatelji iz Mianmara, St. Lucie, Nepala, Tajlanda, Japana, Kazahstana, Srbije, Austrije, Južne Koreje i drugih zemalja bilo oduševljeni.

Kamp u Austriji bilo je nezaboravno druženje i učenje za naše predstavnice, a svoje iskustva prenijet će članovima Kluba mladih GD CK Koprivnica.

Austrija 2 Austrija 4 Austrija 5 Austrija 6 Austrija

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content