Kupačima na Šoderici i Dravi ukazali smo na sigurno ponašanje na vodi i uz vodu

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u srpnju davatelji krvi dali 521 dozu krvi!
21/07/2017
U supermarketu Kaufland akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
04/08/2017

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad u subotu 22. srpnja obišli su kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada gdje su kupače upoznali s pravilima ponašanja na vodi i uz vodu te podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči kodeks sigurnost na vodi’, a najmlađe kupače na oba kupališta razveselile su lopte za igru u vodi. Osim toga kupačima su podijeljene i lepeze Hrvatskog Crvenog križa izrađene u sklopu ovogodišnjih aktivnosti radne skupine „Zaštitimo se od vrućine“, koji financira Ministarstvo zdravlja, a na kojima se nalaze detaljne upute kako se zaštititi od vrućina te kako pomoći osobi koja je doživjela toplinski udar.

U obilasku kupališta na Šoderici sudjelovala je i Policijska uprava Koprivničko-križevačka, naš partner na projektu. Policijski službenici Željko Šostarić i Dražen Krnjak obišli su zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kupališta te postavili letke Policijske uprave na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače. Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Osim akcije Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će na jesen provesti i radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Ujedno će se treću godinu za redom održati tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine, a u suradnji s Ronilačkim klubom Šoderica.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi već četvrtu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content