Kupače na Šoderici i Dravi upozorili smo na sigurno kupanje

U Robnom centru KTC prikupljeno više od 280 kilograma raznih namirnica
25/07/2015
U sklopu projekta „Socijalna košarica“ održana još jedna podjela paketa korisnicima
30/07/2015

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obišli su kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada, popularnu Halasz csardu u subotu 25. srpnja. Kupače su upoznali s pravilima ponašanja na i uz vodu te su podijelili letke Hrvatskog crvenog križa ‘Nauči sigurnost na vodi’. Usto, najmlađe kupače na oba kupališta razveselili su promotivnim materijalima Crvenog križa Koprivnica, loptama i jastucima. U akciji je sudjelovala i Policijska uprava Koprivničko-križevačka. Policijska službenica za nadzor i planiranje Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Tatjana Židov obišla je zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kupališta te je postavila plakate Policijske uprave na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače. Akcijom Sigurnost na vodi, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, sudjelovalo je ujedno na festivalu Showderica koji je organiziran tijekom vikenda na Šoderici.
Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.
Akciju Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi drugu godinu za redom, a osim aktivnosti na kupalištima, na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Ujedno će se u jesenskim mjesecima po prvi puta održati Tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerina, a u suradnji s Plivačkim klubom Cerine, Koprivnica.
Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi drugu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

Šoderica

Drava 1

Drava 2

Letak Kodeks sigurnosti na vodi

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content