Korisnicima smo podijelili 682 paketa s prehrambenim namirnicama

Članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ organizirali prikupljanje donacija odjeće i obuće
24/09/2020
Akcija prikupljanja donacija ‘Vaš dar za pravu stvar’
02/10/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je uz pomoć svojih volontera od 21. do 30. rujna 2020. godine podijelilo 682 paketa s prehrambenim namirnicama korisnicima s područja 11 općina i Socijalne samoposluge iz projekta ‘ Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj’.

Kako bi odgovorio na izazove s kojima se suočavaju socijalno ugrožena kućanstva tijekom epidemije koronavirusa, Hrvatski Crveni križ pokrenuo je projekt „Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj“. U sklopu projekta podijeljeno je 31.000 paketa hrane ‘Vaš dar za pravu stvar’ socijalno ugroženim kućanstvima diljem Hrvatske.

Odluke i mjere koje se poduzimaju za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom utječu na promjene životnih navika građana što podrazumijeva ostanak članova obitelji u svojim domovima i izostanak drugih uobičajenih socijalnih kontakta.

Pojačane mjere izolacije uključuju ograničeno kretanje, ostvarivanje socijalne distance, a u slučajevima samoizolacije i potpunu zabranu kretanja te socijalnu izolaciju. Mjere koje čuvaju zdravlje najugroženijih skupina mogu imati posredno negativni učinak na ostale ukućane, ali i bitno izmijeniti uobičajene kanale nabave hrane i životnih potrepština.

Zbog svega navedenoga, kućanstva čiji članovi pripadaju socijalno ugroženim skupinama i primaju zajamčenu minimalnu naknadu temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb, u vremenu pandemije koronavirusa našla su se u posebno teškim životnim okolnostima i u riziku od siromaštva.
Hrvatski Crveni križ ovu akciju provodi u partnerstvu s tvrtkama Zagrebačka banka d.d., UniCredit fundation, Podravka d.d., Toyota Hrvatska, Farchioni Olii p.a., Ledo plus d.o.o., Tele 2 d.o.o., HBOR i JT International Zagreb d.o.o.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content