Koprivničkom Crvenom križu dodijeljeno 1.170.000 eura za gerontodomaćice u šest općina

Na akcijama u veljači dobrovoljni darivatelji dali 453 doze krvi, imamo i jednog novog jubilarca
16/02/2024
GDCK Koprivnica domaćin regionalne edukacije „Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi“
29/02/2024

KOPRIVNICA – Nakon što je Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren projekt „Naša pomoć – vaša podrška“, ravnateljica Adela Sočev je u Zagrebu preuzela ugovor o dodjeli 1.170.000,00 eura bespovratnih sredstava za financiranje njegove provedbe. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u petak, 23. veljače 2024. godine ugovor je ravnateljici Adeli Sočev uručio predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom. Na svečanosti su uručena ukupno 72 ugovora u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica partneri u projektu „Naša pomoć – vaša podrška“ su općine Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Hlebine, Rasinja, Gola i Peteranec. Odobrenim sredstvima omogućit će se zapošljavanje ukupno 26 osoba koje će na području tih šest općina pružati usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim sugrađanima u svakodnevnom životu.

– Ugovorena provedba još jednog EU projekta nas raduje i čini ponosnima te ujedno obvezuje na daljnji predani rad u korist osoba u potrebi, a u ovom slučaju su to naši stariji i nemoćni sugrađani. Nakon potpisivanja 1.170.000,00 eura vrijednog ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica slijede pripreme za provedbu projekta odnosno raspisivanje natječaja za zapošljavanje osoba koje će brinuti o starijim sugrađanima na području partnerskih općina, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i napomenula da je vrijeme provedbe projekta „Naša pomoć – vaša podrška“ 36 mjeseci.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content