Koprivnički Crveni križ sudjelovao u radu Hrvatske mreže socijalnih samoposluga

Održana edukacija iz Prve pomoći i Tečaj realističnog prikaza ozljeda
14/01/2019
U shopping centru SUPERONOVA KOPRIVNICA održati će se akcija za Socijalnu samoposlugu
18/01/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica bilo je domaćin Skupštine Hrvatske mreže socijalnih samoposluga. U Hrvatskoj rade 34 socijalne samoposluge, a 20 su u članstvu Mreže. Osim prihvaćanja financijskog izvješća i izvješća o radu Mreže, doneseni su plan rada i financijski plan za 2019. godinu. Na sjednici je potvrđeno i vodstvo mreže, a za predsjednika je imenovan Robert Kresić, dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika iz udruge „Dar dobrote“ iz Našica, dok je Željka Grahovac, ravnateljica GD CK Virovitica i dalje na dužnosti potpredsjednice Mreže. Ravnateljica GD CK Koprivnica Adela Sočev također je sudjelovala u radu Mreže Socijalnih samoposluga, te je izabrana u radnu grupu za komunikaciju s medijima, a ukupno su imenovane četiri radne grupe u sklopu Mreže.

Na Skupštini je rečeno kako su Socijalne samoposluge, članice Mreže, u 2018. godini podijelile više 1 milijun artikala vrijednosti veće od 10 milijuna kuna, a pomoći je bilo obuhvaćeno 7.652 građana. U koprivničkoj, pak, Socijalnoj samoposluzi, tijekom 2018. godine bilo je podijeljeno donacija vrijednosti više od 260.000 kuna, koje je primilo više od 300 naših sugrađana, a 55 volontera odradilo je više od 500 volonterskih sati na prikupljanju i podjeli donacija.

Kako je istaknuo na sastanku u Virovitici, bila je ovo prilika i da članice mreže podijele svoja iskustva i mogućnosti poboljšanja svoga rada u ublažavanju siromaštva. U Planu rada za 2019. godinu navedeno je da će se raditi na senzibilizaciji javnosti, tvrtki i drugih donatora o važnosti pomaganja siromašnima.

– Važno je po svim regijama u Hrvatskoj istaknuti ono što socijalne samoposluge čine za naše društvo. One se ne bore protiv siromaštva, nego ga samo ublažuju. Borba protiv siromaštva je zadatak naše države, a isto tako zadatak države bi trebao biti omogućiti socijalnim samoposlugama što lakši rad, omogućiti nam da na što lakši način pomognemo naše krajnje korisnike – istaknuo je predsjednik Robert Kresić.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content