Koprivnički Crveni križ organizirao vježbu Olujno nevrijeme na području grada

Građani u Supernovoj za Socijalnu samoposlugu donirali 159 kg hrane i 36 higijenskih proizvoda
16/09/2023
Koprivnički Crveni križ sudjelovao u Tjednu zdravlja, sigurnosti i blagostanja
21/09/2023

KOPRIVNICA – U sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u utorak, 19. rujna 2023. godine održana je vježba pod nazivom Olujno nevrijeme na području grada Koprivnice. U vježbi su sudjelovali volonteri i djelatnici društava Crvenog križa Čakovec, Varaždin i Koprivnica, a ona je održana u sklopu projekta Ready2Respond – poboljšanje pripreme i odgovora na krize. Cilj projekta je jačanja kapaciteta djelatnika i volontera triju gradskih društava Crvenog križa za reagiranje u hitnim slučajevima i kriznim situacijama na području Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom vježbe sudionici su podigli trijažni šator, evakuirali lakše ozlijeđene i pružili im prvu pomoć, organiziran je prihvat stradalih osoba, njihova evidencija u Službi traženja te pružanje psihosocijalne podrške ozlijeđenima. Ovo je bila posljednja od tri vježbe simulacije, predviđene projektom Ready2Respond.

Nakon uspješno odrađene vježbe pružanja pomoći ozlijeđenima u olujnom nevremenu, djelatnici i volonteri iz triju društava Crvenog križa su se družili te razmjenjivali svoja iskustva u radu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content