Izvršni predsjednik HCK Robert Markt i potpredsjednik Franjo Gregurić u posjetu koprivničkom Crvenom križu

Crveni križ Koprivnica osposobio 138 učitelja i nastavnika iz pet škola za pružanje prve pomoći učenicima škola
29/09/2015
U prodavaonici Super Konzum 17. akcija za Socijalnu samoposlugu
02/10/2015

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u utorak 29. rujna posjetili su izvršni predsjednik HCK Robert Markt, potpredsjednik HCK Franjo Gregurić, a s njima u pratnji bio je Arturo Valoria de Arana iz Crvenog križa iz Valencije iz Španjolske.
Čelni ljudi Hrvatskog Crvenog križa upoznati su s djelovanjem Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije na Botovu od 18. rujna gdje je dosad prošlo 30 vlakova i 40 autobusa s više od 40.000 izbjeglica koje prolaze kroz Hrvatsku. Upoznati su s načinom organizacije pomoći izbjeglicama u vodi i hrani te s teškoćama s kojima se susreće GD CK Koprivnica zbog organizacije redovitog poslovanja, nedostatkom vozila i skladišnog prostora. S radom GD CK Koprivnica upoznali su ih Adela Sočev, ravnateljica te Vjekoslav Štimac, potpredsjednik GD CK Koprivnica, a gosti su obišli naše prostore i upoznali se s ostalim našim djelatnostima, Socijalnom samoposlugom, Pučkom kuhinjom i dobrovoljnim davalaštvom krvi.
Robert Markt i Franjo Gregurić dali su potporu GD CK Koprivnica u nastavku našeg posla te izrazili zahvalu zaposlenicima i svim volonterima koji su uključeni u aktivnosti pomoći izbjeglicama, a dogovorene su i daljnje aktivnosti logističke potpore središnjice Hrvatskog Crvenog križa našem društvu.Robert Markt 2 - web Robert Markt 1 - web

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content