I tijekom ljeta raznovrsni i brojni programi u Klubu umirovljenika

Prikupljanje hrane za Socijalnu samoposlugu u ponedjeljak u KTC-u
02/07/2021
Dobrovoljni darivatelji dali 64 doze krvi!
02/07/2021

KOPRIVNICA – Klub umirovljenika, kojeg je osnovalo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta „Volonter penzioner“, provodi brojne i raznovrsne aktivnosti. Član Kluba može postati svaki umirovljenik, koji želi ugodno i korisno provesti svoje slobodno vrijeme.

Većina programa odvija se u prostorijama Kluba na Trgu E. Kumičića 4. Prošli tjedan tamo je prof. Jelena Štimac sa srednjoškolcima volonterima vodila Informatičku radionicu, gostovala je prof. psihologije Nina Hrenić s predavanjem „Stres naš svagdašnji“, u programu Kreativna srijeda članice su izrađivale crvene križeve za zidove naših prostorija, družili smo se uz društvene igre, čitali novine… Redovito organiziramo i rekreaciju za naše članove. Trenerica Helena Bekčec Pajur vodi treninge, a umirovljenici odlaze vježbati i na bazene Cerine.

Uz sve to, članovi Kluba umirovljenika mnogo volontiraju: pomažu u organiziranom cijepljenju te volontiraju u akcijama prikupljanju donacija i podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge.

Umirovljenici, pridružite se Klubu umirovljenika i nekoj od njihovih brojnih aktivnosti!

Od programa idući tjedan izdvajamo posjet Galeriji Koprivnica u ponedjeljak, 5. srpnja u 9,30 sati, gdje ćemo razgledati izložbu „Bluze – povijest mode u Podravini“ te Foto-radionicu u Klubu umirovljenika u četvrtak, 8. srpnja u 8 sati.

Svi programi su besplatni. Za učlanjenje treba donijeti osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Klub umirovljenika otvoren je radnim danom od 10 do 12 sati. Za dodatne informacije nazovite 091-260-0066. Umirovljenici, pridružite nam se!

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content