GDCK Koprivnica započelo s podjelom paketa iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“

Tjedan u znaku donacija za potrebite u Socijalnoj samoposluzi i Pučkoj kuhinji
12/12/2018
Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Podravke održalo Skupštinu
13/12/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je uz pomoć svojih volontera i predsjednika Općinskih društava Crvenog križa započelo s podjelom prehrambenih paketa  iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ odobrenog  od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Volonteri GDCK Koprivnica podijelit će 2064 paketa s prehrambenim namirnicama potrebitim osobama u gradu Koprivnici i svih 11 općina na području svog djelovanja.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec dok su partneri na projektu: GDCK Đurđevac, GDCK Ivanec, GDCK Koprivnica, GDCK Križevci, GDCK Kutina, GDCK Novi Marof, GDCK Petrinja i GDCK Varaždin. Projekt je započeo sa provedbom 29. lipnja 2018. godine i traje 12 mjeseci. Teritorijalno ovaj projekt obuhvaća 4 županije: Sisačko- moslavačku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju a glavna aktivnost je podjela paketa hrane. Paket hrane sadrži osnovne namirnice za jednu osobu te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu. Osiguranjem paketa hrane korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Zahvaljujući suradnji partnerskih organizacija u sklopu ovog projekta distribuirat će se oko 391 tona hrane. Ukupno planirani broj osoba koje će primiti pomoć u sklopu ovog projekta iznosi 14.011.  Glavne aktivnosti podjele paketa hrane i higijene odvijat će se u dva navrata tijekom trajanja projekta. Prva podjela planirana je u razdoblju od studenog do prosinca 2018. godine, dok je druga podjela planirana od ožujka do travnja 2019. godine.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, GDCK Čakovec i partnerske organizacije u sklopu projekta provodit će provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjena antibiotika kod liječenja djece.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content