GDCK Koprivnica ponovno uspjelo osigurati sredstva za kupnju prehrambenih i higijenskih paketa

Provedbom Kampa na Pagu počeo je projekt ‘Klub dijabetičara Slatko srce’ za koji je županijski Crveni križ dobio 40 tisuća kuna
01/09/2020
U kasicama Crvenog križa prikupljeno 1.488,26 kuna
03/09/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i bivše Ministarstvo za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku odnosno sadašnje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt ‘Mobilni tim Socijalne samoposluge’.

GDCK Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu koji je objavilo bivše Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odnosno sadašnje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i temeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobreno je 40.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 okolnih općina te im na kućne adrese dostaviti pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Sklopljenim ugovorom odobrena su sredstva za 300 paketa s prehrambenim namirnicama (brašno, ulje, sol, šećer, riža , tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) i 300 paketa s higijenskim potrepštinama (šampon, sapun i toaletni papir). Dvije osobe, temeljem ugovora o djelu, bit će zadužene za vođenje općinskih mobilnih timova ( predsjednici općinskih društava Crvenog križa i volonteri) te za dostavu paketa na kućne adrese u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica.

Projekt je službeno započeo 1. rujna 2020. godine i trajat će šest mjeseci, a planom aktivnosti predviđena je, u prvom djelu projekta, nabava paketa prehrambenih namirnica i higijenskih potrepštinama, a podjela paketa predviđena je od 3. mjeseca provedbe projekta do završetka trajanja projekta.

S obzirom da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt ‘Mobilni tim Socijalne samoposluge’ pridonijet će dodatnoj pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama stanovnicima s područja 11 općina kojima ćemo barem malo olakšati svakodnevnicu, u što smo se uvjerili provodeći prethodne projekte ‘Srce na kotačima’ i ‘ Paketić spasa’ koje smo provodili u 2019. godine, te početkom 2020. godine a koji su naišli na odobravanje i zahvalu korisnika iz svih 11 općina.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content