GDCK Koprivnica nastavilo s podjelom paketa iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“

Predsjednici koprivničkog i županijskog Crvenog križa na sastanku u HCK
28/01/2019
U Robnom centru KTC u Koprivnici održati će se akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
04/02/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, uz pomoć svojih volontera i predsjednika općinskih društava Crvenog križa, nastavilo je s podjelom paketa iz projekta „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Volonteri GDCK Koprivnica podijelit će 2064 paketa s higijenskim potrepštinama potrebitim osobama u gradu Koprivnici i svih 11 općina na području svog djelovanja. Tijekom prosinca 2018. godine i siječnja 2019. godine podijeljeno je u sklopu projekta i 2064 paketa s prehrambenim namirnicama ukupne vrijednosti 195.032,34 kune, a higijenski paketi koji će biti podijeljeni tijekom siječnja 2019. godine ukupne su vrijednosti 99.362,00 kune.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec dok su partneri na projektu: GDCK Đurđevac, GDCK Ivanec, GDCK Koprivnica, GDCK Križevci, GDCK Kutina, GDCK Novi Marof, GDCK Petrinja i GDCK Varaždin. Projekt je započeo sa provedbom 29. lipnja 2018. godine i traje 12 mjeseci. Teritorijalno ovaj projekt obuhvaća 4 županije: Sisačko- moslavačku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju a glavna aktivnost je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Paket higijenskih potrepština sadrži osnovne potrepštine za jednu osobu, koje će mu omogućiti održavanje osnovne higijene, te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s pelenama i higijenskim potrepštinama za dječju higijenu. Osiguranjem paketa s higijenskim potrepštinama korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji, pokušaju steći osnovne higijenske navike te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Ukupno planirani broj osoba koje će primiti pomoć u sklopu ovog projekta iznosi 14.011.  Glavne aktivnosti podjele higijene odvijat će se u dva navrata tijekom trajanja projekta. Prva podjela planirana je u siječnju 2019. godine, dok je druga podjela planirana od ožujka do travnja 2019. godine.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa , GDCK Čakovec i partnerske organizacije u sklopu projekta provodit će provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjena antibiotika kod liječenja djece.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content