Ekipe Srednje škole Koprivnica i Osnovne škole Koprivnički Bregi pobjedom u Daruvaru plasirale se na državno natjecanje

Akcije dobrovoljnog davanja krvi od 18. do 22. travnja
15/04/2016
Dr. Dragica Kramarić i Branko Djurašević krv dali sto puta
18/04/2016

DARUVAR – U Českoj osnovnoj školi J. A. Komenskog u Daruvaru u subotu 16. travnja 2016. godine održano je Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa za ekipe s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, a u organizaciji Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 8 ekipa, od toga 4 ekipe podmlatka i 4 ekipe mladeži, a s područja Koprivničko-križevačke županije bilo je ukupno 6 ekipa, po 3 ekipe podmlatka i mladeži.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica predstavljali su pobjednici s gradskog natjecanja i to Osnovna škole Koprivnički Bregi i Srednja škola Koprivnica, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci predstavljali su Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka i Učenički dom Križevci, a Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac predstavljali su Osnovne škola Molve i Gimnazija dr.I. Kranjčeva Đurđevac. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljale su škola domaćin – ČOŠ J.A. Kamenskog Daruvar i Srednja škola Daruvar.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te prvoj pomoći,  dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Ekipe Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica imale su najviše uspjeha na natjecanju, prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojia je Osnovna škola Koprivnički Bregi, a u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica. U ekipi OŠ Koprivnički Bregi bili su Dora Gašparec, Tena Čani, Mihaela Gajski, Josip Sarajlić, Ivan Marić i Željko Bogdanić, a mentor je Rosana Vucković Kišić. U ekipi Srednje škole Koprivnica bili su Josipa Logožar, Petra Frankol, Ivana Kupec, Sandi Krešić i Sara Vedriš, a mentor je Tomislav Lončar.

U kategoriji podmlatka drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Molve, treća je bila ekipa ČOŠ J.A. Komenskog Daruvar, a četvrta ekipa OŠ Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka. U kategoriji mladeži druga je bila ekipa Gimnazije dr. I. Kranjčev Đurđevac, treća je bila Srednja škola Daruvar, a četvrti Učenički dom Križevci.

Najuspješnije ekipe s međužupanijskog natjecanja, Osnovna škola Koprivnički Bregi i Srednja škola Koprivnica predstavljat će našu županiju na državnom natjecanju koje će biti održano od 12. do 15. svibnja u Kninu.

Čestitamo pobjedničkim ekipama na vrijednom radu i trudu kao i svim sudionicama natjecanja.

Natjecanje 2 Natjecanje 3 Natjecanje1

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content