Dr. Dragica Kramarić i Branko Djurašević krv dali sto puta

Ekipe Srednje škole Koprivnica i Osnovne škole Koprivnički Bregi pobjedom u Daruvaru plasirale se na državno natjecanje
18/04/2016
Akcija prikupljanja namirnica u Trgovačkom centru Koprivnica
22/04/2016

KOPRIVNICA – Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak 18. travnja, prvi dan akcije, prikupljeno je 188 doza krvi, a među darivateljima su bila i dva nova jubilarca.

Dr. Dragica Kramarić  iz Koprivnice krv je dala stoti puta –za žene je to 125 davanja, time je postala prva žena koja je u našem Društvu  postigla ovaj uspjeh.

Dragica Kramarić rođena je 30. rujna 1956. godine i od svoje rane mladosti redoviti je dobrovoljni davatelj krvi. Dugogodišnji je aktivista i član Crvenog križa , po zvanju liječnica – kardiolog, zaposlena u OB „ Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici animator među kolegama i mladima za dobrovoljno davanje krvi. Kao liječnica svojim primjerom potvrđuje da svaka zdrava osoba sa navršenih 18 godina može biti dobrovoljni davatelj krvi, a sam čin davanja ne šteti zdravlju.

Obitelji dobrovoljnih davatelja krvi sa 100 i više davanja pridružio se novi član – Branko Djurašević iz Koledinca. Gospodin Djurašević rođen je 11. travnja 1956. godine u Belanovom Selu. Prvi je puta dao krv 1975. godine u vojsci. Od tada redoviti je davaoc krvi u Šumariji Sokolovac gdje je prije radio, a sada na akcijama koje organizira Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja ili Gradsko društvo Crvenog križa  u Koprivnici.

 

Čestitamo im i želimo im dobro zdravlje!

Da Vas podsjetimo da akcije dobrovoljnog davanja krvi traju cijeli ovaj tjedan.

POZIVAMO VAS!

IMG_6377

IMG_6380 IMG_6381

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content