Ekipa podmlatka OŠ Koprivnički Bregi na 24. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

U Kauflandu prikupljena skoro tona prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
15/05/2023
Ostvarili smo dugogodišnji san, otvorili smo Centar za pomoć u kući Koprivnica!
20/05/2023

KOPRIVNICA – Ekipa podmlatka Osnovne škole Koprivnički Bregi sudjelovala je na 24. natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, održanom u Zagrebu u subotu, 13. svibnja 2023. godine. Na državnom natjecanju predstavljali su naš kraj, nakon što su pobijedili na natjecanju mladih u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ožujku, a onda i na međužupanijskom natjecanju u Bjelovaru u travnju.

Tradicionalno, državno natjecanje mladih održano je u Tjednu Crvenog križa. Svečanost otvorenja bila je ispred zgrade HNK u Zagrebu, dok je natjecanje održano u Osnovnoj školi Izidora Kršnjavog. Ekipe podmlatka i mladih iz cijele zemlje pokazale su dobro znanje iz humanitarnog i ljudskih prava te poznavanja djelovanja Crvenog križa, kao i odlično poznavanje vještina prve pomoći, izvijestili su organizatori iz Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje je bila prilika i za predstavljanje kraja iz kojeg ekipe dolaze pa je tako pomladak Crvenog križa OŠ Koprivnički Bregi predstavio Koprivnicu i Gradsko društvo Crvenog križa te svoju općinu i školu.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa GDCK Trogir iz Osnovne škole Okruk iz Okruga Gornjeg, dok je ekipa OŠ Koprivnički Bregi pod vodstvom mentorice Rosane Vucković – Kišić zauzela 10. mjesto. U kategoriji mladih najbolja je bila ekipa GDCK Zagreb iz V. gimnazije. Natjecanje je prošlo u dobrom raspoloženju. Sudionici su stekli vrijedna znanja i iskustva te se pri tom dobro zabavili i sklopili puno novih prijateljstava.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je ponosno što je i na 24. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa imalo predstavnika, odnosno što je podmladak iz OŠ Koprivnički Bregi bio među 10 najboljih u državi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content