Ekipa Crvenog križa Koprivnica osvojila šesto mjesto na Nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći na Sljemenu

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak 17. listopada i održavat će se do petka 21. listopada 2016. godine
14/10/2016
Novi dobrovoljni davatelj krvi u Klubu 100!
17/10/2016

KOPRIVNICA- U Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu u subotu, 15. listopada 2016. godine održano je Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći. U natjecanju su sudjelovale ekipe prve pomoći iz gradskih društava Crvenog križa Buje, Koprivnica, Osijek, Pazin, Vinkovci, Zadar i Zagreb.  Ekipe prve pomoći pokazale su svoje vještine na pet različitih radnih pozicija koje su bile prikazane realističnim ozljedama, a koje su na kraju ocjenjivali doktori medicine, odnosno suci.

Na kraju natjecanja, najbolji rezultat pokazala je ekipa prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Osijek, koja će predstavljati Hrvatski Crveni križ na sljedećem Europskom natjecanju. Drugo mjesto osvojila je ekipa prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Buje, treće mjesto osvojila je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, četvrto je osvojila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, peto mjesto je osvojila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Zadar, šesto mjesto je osvojila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i sedmo mjesto ekipa Gradskog društva Crvenog križa Pazin.

U ekipi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica bili su učenici Srednje medicinske škole Koprivnica, Josipa Logožar, Petra Frankol, Ivana Kupec, Sandi Krešić, Sara Vedriš i Luka Ujlaki, a mentor je bio Tomislav Lončar. Uz ekipu, GD CK Koprivnica na natjecanju su imali šminkericu za realistični prikaz ozljeda Božicu Gašpar, zaposlenicu GD CK Koprivnica, te troje manekena za ozljede, a to su bili članovi Kluba mladih Adela Klen, Paula Gostović i Karlo Hlevnjak. Ujedno smo imali i suca, dr. Dražena Curmana.

Bilo je ovo prvo sudjelovanje ekipe GD CK Koprivnica na nacionalnom, seniorskom natjecanju iz prve pomoći stoga smo zadovoljni rezultatom i sudjelovanjem u misiji širenja doktrine i važnosti prve pomoći.

Nacionalno natjecanje otvorio je izvršni predsjednik HCK Robert Markt, a priznanja ekipama za sudjelovanje podijelila je na kraju natjecanja njegova zamjenica Gordana Lazić Tafra.

sljeme-1sljeme-2sljeme-3sljeme-4sljeme-7sljeme-8sljeme

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content