Edukacija o pružanju prve pomoći za zaposlenike Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“

Volonteri na izletu u Mađarskoj
09/10/2018
Ravnateljica Adela Sočev na FEAD Network konferenciji na Malti
11/10/2018

Koprivnica – GD CK Koprivnica u suradnji s Osnovnom školom „Antun Nemčić Gostovinski“, a u povodu Svjetskog dana prve pomoći i Tjedna cjeloživotnog učenja, 3. listopada 2018. godine angažiralo je stručnjaka za provođenje edukacije prve pomoći u osposobljavanju odgojno-obrazovnih radnika za pružanje prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama.

Dr. Dražen Curman licencirani liječnik prve pomoći, u suradnji s Goranom Viškom voditeljem podmlatka Crvenog križa u školi, educirali su zaposlenike škole o sljedećim temama: astma, konvulzije, hiperventilacija, šećerna bolest (hipoglikemija i hiperglikemija), alergija i anafilaktički šok, krvarenja i otvorene ozljede, ozljede kostiju i zglobova, dijete bez svijesti koje normalno diše, osnovno održavanje života i primjena AVD-a.

Zaposlenici su stekli znanja o bolestima, određenim stanjima i promjenama u ponašanju učenika te usvojili vještine koje omogućuju bez panike i staloženo primijeniti primjerene postupke sprečavanja daljnjih komplikacija i osnovnog održavanja života.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content