Edukacija i druženje članova Kluba “Slatko srce” u Zadru

Još jedna informatička radionica u Klubu “Volonter penzioner”
22/04/2022
U travanjskim akcijama dobrovoljni darivatelji krvi dali su 457 doza krvi!
25/04/2022

ZADAR – Članovi Kluba dijabetičara “Slatko srce” od 19. do 22. travnja 2022. godine boravili su u Zadru, na edukativno-rekrecijskom kampu za obitelji s djecom i mladim dijabetičarima. Klub “Slatko srce” osnovalo je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

Ovakvi kampovi odlična su prilika za stjecanje novih znanja o bolesti te razmjenu iskustva u borbi s dijabetesom. U hotelu Kolovare u Zadru za članove Kluba “Slatko srce” organizirana su različita predavanja i radionice. Između ostalog, voditelj Kluba Miroslav Kanisek imao je predavanje “Dijabetes i posao”, endokrinolog i dijabetolog dr. Slaven Kokić govorio je na temu “Dijabetes i svakodnevne aktivnosti”, održana je prezentacija Omnipod pumpe, koja automatski prilagođava isporuku inzulina ovisno o razini glukoze u krvi, te edukacija o pružanju prve pomoći kod ozljeda. Na kampu je Miroslav Kanisek predstavio aktivnosti i planove Kluba “Slatko srce”, dok su ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev i njegova predsjednica Đurđica Trbus upoznale sudionike kampa s radom Crvenog križa u Podravini i Prigorju.

Članovi Kluba “Slatko srce” u Zadru su posjetili Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja “Cukrići”, družili se s njima, razgovarali o iskustvima i problemima te razmijenili savjete. Uz rekreativne šetnje gradom razgledali su i njegove znamenitosti.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content