Edukacija članova „Slatkog srca“ o tehnologijama praćenja razine šećera u krvi

Dobrovoljni darivatelji krvi u siječnju dali 403 doze krvi!
22/01/2022
Za Socijalnu samoposlugu smo u Supernova centru prikupili 123 kg hrane i 89 proizvoda za higijenu
24/01/2022

KOPRIVNICA – „Suvremena tehnologija u praćenju razine šećera u krvi“ bila je tema edukacije koju je dr. Ivan Andrašević održao članovima Kluba dijabetičara „Slatko srce“ u subotu, 21. siječnja 2022. godine. Klub okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a edukacija je održana u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Nekadašnji postupci praćenja i regulacije šećera u krvi stalno se mijenjaju, napreduju. I u tom području je digitalizacija uzela maha te olakšala liječenje. No problemi nastaju za osobe koje nisu digitalno dovoljno pismene, stoga je ovakva edukacija iznimno korisna. Okupljenima je dr. Andrašević pričao i o naprednim metodama praćenja glukoze u krvi, pametnim inzulinima koji bi se uzimali jednom dnevno ili čak samo jednom tjedno, a možda i rjeđe. Uz važnost suvremenih tehnologija, na predavanju se osvrnuo i na utjecaj bjelančevine na glukozu u krvi te je više puta isticao pozitivan utjecaj sporta i tjelesne aktivnosti na bolju glukoregulaciju.

Dr. Andrašević je mladi liječnik koji od djetinjstva boluje od dijabetesa pa itekako dobro razumije probleme osoba oboljelih od te bolesti i spremno je odgovarao na sva njihova pitanja.

Edukacija „Suvremena tehnologija u praćenju razine šećera u krvi“ održana je u sklopu projekta Klub „Slatko srce“ kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content