Đurđica Trbus nova predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Na izvanrednoj akciji DDK prikupljene 45 doze krvi, a s akcijama nastavljamo 15. veljače 2021.
15/02/2021
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u Shopping centru SUPERNOVA
19/02/2021

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak 15. veljače 2021. godine, održalo je izbornu skupštinu za novi mandat 2021.-2025. godine. Skupština je održana u Domu mladih u Koprivnici uz pridržavanje svih epidemioloških mjera radi sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Za Predsjednicu DCK Koprivničko-križevačke županije izabrana je Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci u četiri mandata, od 2005. godine, članica Skupštine i Odbora DCK Koprivničko-križevačke županije te članica Skupštine GDCK Križevci u četiri mandata.

Za dvoje potpredsjednika DCK Koprivničko-križevačke županije izabrani su Dubravka Jaković, dosadašnja predsjednica DCK Koprivničko-križevačke županije i nova predsjednica GDCK Đurđevac te Vjekoslav Štimac, predsjednik i član Odbora GDCK Koprivnica. Uz njih, u Odbor DCK Koprivničko-križevačke županije izabrani su Ljiljana Šajatović Ivanković, Anica Desnica, Zvonimir Šašek, Stjepan Lončar, Franjo Husinec, Darko Masnec, Marina Perica i Nevenka Lončar, a za članove Nadzornog Odbora Branka Cuki, Zdravko Pomper i Mihaela Lončar.  Za zastupnika u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva i kandidata za Glavni odbor HCK izabrana je Đurđica Trbus.

Sjednicu je otvorila dosadašnja predsjednica Dubravka Jaković te su članovi Skupštine minutom šutnje odali počast nedavno preminulom prvom predsjedniku DCK Koprivničko-križevačke županije Nikoli Novoselu.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, obratio se okupljenima istaknuvši važnost DCK Koprivničko-križevačke županije u društvu te zahvalio na suradnji i humanitarnom djelovanju s naglaskom na ljude velikog srca, koji žele, mogu i znaju pomoći kada je to potrebno. Zahvalio je također dosadašnjoj predsjednici i zastupnicima na radu, a zastupnicima novog saziva zaželio uspješan i dobar rad u budućnosti te dobru suradnju na razini županije, a i šire.

Nakon što je jednoglasno izabrana za predsjednicu DCK Koprivničko-križevačke županije, okupljenima se obratila Đurđica Trbus koja je zahvalila svima na izboru te predstavila programsku orijentaciju za četverogodišnje razdoblje 2021.-2025.

Na kraju sjednice prisutnima se obratila i dosadašnja predsjednica Dubravka Jaković, koja je zahvalila svima na suradnji u svoja dva mandata te istaknula da joj je bila čast što je sa svima osam godina dijelila dobro i bila ponosna predsjednica jednog od najuspješnijih županijskih društava Crvenog križa u Hrvatskoj.

-Cilj svih nas ovdje prisutnih, koji je zajednički i on nas zapravo sve i okuplja, je biti human, činiti dobro, pružiti ruku potrebitima, biti podrška, dati nadu, dati krv… zapravo, ugraditi dio sebe u živote drugih i ostaviti trag, trag dobrote, nade, plemenitosti, čovječnosti…, rekla je između ostaloga Dubravka Jaković.

Istaknula je djelovanje županijskog interventnog tima čiji su članovi uvijek bili među prvima koji su pomagali na područjima pogođenima prirodnim katastrofama, ali i tijekom migrantske krize. A kakva će nam biti budućnost ovisi o tome na koji ćemo način odgajati naše mlade te spomenula izuzetnu važnost upoznavanja djece i mladih s humanitarnim djelovanjem. Svoje obraćanje završila je citatom Alberta Einsteina  da ništa doista vrijedno, ne nastaje zbog ambicije ili pukog osjećaja dužnosti, već potječe iz ljubavi i odanosti prema ljudima.

Na kraju sjednice ravnateljica Adela Sočev bivšoj predsjednici uručila je poklon u znak zahvalnosti za predani rad i humanitarno djelovanje u osam godina mandata.

Osim izbora novog predsjedništva i zastupnika, Skupština je usvojila Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2020. godinu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content