Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije na Tehničkom zboru sustava civilne zaštite

Na Skupštini Društva DDK koprivničke Elektre istaknut doprinos darivatelja iz te tvrtke
08/04/2024
Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu Zaželi
09/04/2024

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sudjelovalo je u srijedu, 9. travnja 2024. godine na Tehničkom zboru sudionika civilne zaštite. Operativne snage i žurne službe sustava civilne zaštite na koprivničkom Sajmištu javnosti su predstavile svoja vozila, opremu i djelokrug rada i to u povodu Dana Koprivničko-križevačke županije. Tehnički zbor bio je edukativnog karaktera te su posjetitelji bili prvenstveno djeca iz vrtića i škola koja su se upoznala s radom službi u sustava civilne zaštite, no došli su i ostali građani.

Volonteri i članovi Interventnog tima županijskog Crvenog križa podigli su svoje šatore te pokazali kombi vozila, krevete, stolove, klupe, ruksake SET2GO, isušivač i ostalu opremu za djelovanje u kriznim situacijama. Predstavili su i aktivnosti kao što su učenje pružanja prve pomoći pri čemu su na lutki demonstrirali vježbe reanimacije, pokazali kako se izvodi Heimlichov zahvat u slučaju gušenja te objašnjavali što trebaju sadržavati torbice prve pomoći. U šatorima Crvenog križa posjetitelji su imali prilike izmjerili tlak i šećer u krvi, pričali smo s njima o zdravlju, a ukazivali smo i na štetnost konzumacije alkohola i droga pri čemu su zainteresirani mogli isprobati „pijane naočale“.

Tehnički zbor organizirali su Koprivničko-križevačka županija i njezin Stožer civilne zaštite, a sudjelovali su predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstva civilne zaštite i Službe civilne zaštite Koprivnica, Hrvatskog Crvenog križa i Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gorske službe spašavanja i HGSS Stanice Koprivnica, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije te Grada Koprivnice.

Ekipu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije predvodile su ravnateljica Adela Sočev i predsjednica Đurđa Trbus, a na Tehnički zbor iz Zagreba je došla i Matea Brižić iz Službe za djelovanje u kriznim situacijama Hrvatskog Crvenog križa.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content